Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

ΓIOYBAΡΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΑ ΓΙΩΡΓΙΑΣ




Υλικά
• 1/2 κιλό κιμά
• 1 κρεμμύδι
• 1/4 κούπας ρύζι ΚΑΡΟΛΙΝΑ
• Μαϊντανό ψιλοκομμένο
• Δύο κουταλιές της σούπας περίπου λάδι
• Αλάτι
• Πιπέρι
• Αλεύρι για όλες τις χρήσεις





Ετοιμασία
1. Καθαρίζουμε και πλένουμε το ρύζι.
2. Τρίβουμε το κρεμμύδι.
3. Σε μία λεκανίτσα βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το ρύζι τον μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και το λάδι.
4. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά και πλάθουμε τον κιμά σε μικρές μπαλίτσες και τα αλευρώνουμε.
5. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1 1/4 του λίτρου νερό (περίπου 5 ποτήρια) και λίγο λάδι.
6. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε προσεκτικά τα γιουβαρλάκια. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 30' περίπου.
7. Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.

Αυγολέμονο
• 2-3 αυγά
• 2 λεμόνια

1. Σε μία σουπιέρα ρίχνουμε το ασπράδι των αυγών και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να γίνουν αφρός. Στην συνέχεια ρίχνουμε τους κρόκους ανακατεύοντας συνεχώς και τέλος προσθέτουμε το λεμόνι σιγά-σιγά χτυπώντας με το σύρμα.
2. Όταν γίνει ρίχνουμε με την κουτάλα μπόλικο ζουμί από την σούπα στην σουπιέρα χτυπώντας σιγά-σιγά με το σύρμα (ή το πηρούνι) για να μην κόψει το αυγολέμονο.
Κατόπιν ρίχνουμε το αυγολέμονο στη σούπα ή περιχύνουμε το φαγητό. Δεν ανακατεύουμε.

• Για ποτό προτείνουμε:
-Ερυθρός ξηρός
-Ερυθρός ημίγλυκος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχολιανά σας