Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

ΜΥΔΟΠΙΛΑΦΟ


Υλικά

2 ποτήρια του νερού ρύζι
1500 γρ. μύδια με το κέλυφος τους
4 κούπες νερό περίπου
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 μεγάλες ντομάτες
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
 










Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα μύδια και τραβάμε το θύσανο (το χοντρό χνούδι που έχουν πάνω στην εξωτερική επιφάνεια και μπαίνει και μέσα τους) για να ξεκολλήσει. Καθαρίζουμε βουρτσίζοντας να γυαλίσουν.

Σε μια κατσαρόλα αχνίζουμε τα μύδια. Από την αρχική μας ποσότητα κρατάμε αρκετά με το κέλυφος τους για να τα χρησιμοποιήσουμε για γαρνίρισμα ενώ από τα υπόλοιπα βάζουμε την ψίχα τους.

Επίσης κρατάμε λίγο από το νερό που χρησιμοποιήσαμε για το άχνισμα, αφού το σουρώσουμε για να φύγει η άμμος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχολιανά σας