Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΛΑΔΟΡΙΓΑΝΗ


Η σαρδέλίτσα είναι αγαπημένο ψάρι .. έχει και πολλά ωμέγα λιπαρά .. βοηθάει στην προσπαθεια μας να ρίξουμε τα επίπεδα της χοληστερίνης ...
τρώγεται  με το  κόκκαλο ( ναι μη γελάτε) δεν θα πνιγείτε! Τα κοκκαλάκια είναι αυτά που  περιέχουν τις μεγάλες ποσότητες ασβεστίου!

Υλικά

1 κιλό σαρδέλες

1 κουταλάκι αλάτι

2 λεμόνια

1 κρεμμύδι

1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο

Μαϊντανό για γαρνίρισμα

2 κουταλάκια ρίγανη



Εκτέλεση

· Καθαρίζετε τις σαρδέλες και κόβετε τα κεφάλια τους τις πλένετε και τις αλατίζετε

· Λαδώνετε ένα πυρέξ και στρώνετε τις σαρδέλες περιμετρικά με το κεφάλι τους προς τα τριχώματα του σκεύους στο κέντρο βάζετε το κρεμμύδι καθαρισμένο.

· Ραντίζετε με το ελαιόλαδο και ψήνετε στους 200 για 20 λεπτά .

· Αναμιγνύετε το χυμό των λεμονιών με τι ρίγανη και περιχύνετε τις σαρδέλες τις αφήνετε για λίγο ακόμη στο φούρνο και τις σερβίρετε , πασπαλίζετε με το μαϊντανό!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχολιανά σας