Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

ΓΑΥΡΟΣ ΜΑΡΙΝΑΔΑ


συνταγή για γαυράκι ...  και το ουζάκι κερασμένο!

ΥΛΙΚΑ

- γαύρο σπαρταριστό κατά βούληση
- ξιδι
- λάδι
- σκορδάκι
- μαιντανό
- κόκους μαύρου πιπεριού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τα κεφαλάκια από το γαυράκι,καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα ψαράκια..

Τα βάζουμε σε ένα γυάλινο σκεύος και τα σκεπάζουμε με ξιδι...Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε τον γαύρο να "ψηθεί" για 2 ημέρες στο ξίδι..

Την τρίτη μέρα,ξεπλένουμε το γαυράκι,και τραβώντας ελαφρά το μεσαίο κοκκαλάκι τον καθαρίζουμε εντελώς ..φεύγει πολύ εύκολα γιατί ήδη είναι ψημένος στο ξίδι..

Αρχίζουμε να βάζουμε στρώσεις με το γαυράκι,πασπαλίζοντας με μπόλικο μαιντανό,σκορδάκι ψιλοκομμένο,κόκους πιπεριού και λαδάκι...

Σκεπάζουμε πάλι το σκεύος μας,το βάζουμε στο ψυγείο και το σερβίρουμε όταν είναι να συνοδέψουμε το ουζάκι μας(... και μόνο σε εκείνους που ξέρουν να το εκτιμήσουν...)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχολιανά σας