Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

ΓΑΡΙΔΟΣΑΓΑΝΑΚΙ


Yλικά

1 κιλό γαρίδες
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι του κρασιού ούζο
1κουταλάκι γλυκού μέλι
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα σκόνη
250 γραμμάρια συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
250 γραμμάρια κεφαλοτύρι

Εκτέλεση
Πλένουμε τις γαρίδες και καθαρίζουμε το σώμα τους από το κέλυφος.Αφαιρούμε με μαχαιράκι το μαύρο έντερο στη ράχη τους και αφήνουμε τα κεφάλια.
Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίχνουμε μέσα τις σκελίδες του σκόρδου.Μόλις ροδίσουν τις αφαιρούμε και ρίχνουμε στο σκεύος τις γαρίδες.
Μόλις αυτές ΄γίνουν ροζ τις σβήνουμε με το ούζο.Όταν το ούζο εξατμιστεί ρίχνουμε στο σκεύος τη ντομάτα ,το μέλι και τη μουστάρδα διαλυμένη σε 1 ποτηράκι του κρασιού νερό.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά και μετά ρίχνουμε μέσα το κεφαλοτύρι κομμένο σε κύβους.Σβήνουμε τη φωτιά και βάζουμε καπάκι στο σκεύος.Μετά από 10 λεπτά είναι έτοιμο.
Φροντίστε να έχετε μπόλικο φρέσκο ψωμάκι γιατί αυτή η σαλτσούλα είναι άλλο πράγμα. :pigging

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχολιανά σας