Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

ΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΑΠΟ ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΓΛΥΚΕΙΑ




ΥΛΙΚΑ
500 γραμμάρια κίτρινη κολοκύθα
4 τουλάχιστον σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1/2 ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τζίντζερ
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 μέτρια πατάτα κομμένη σε κύβους
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε την κολοκύθα από την φλούδα, την κόβουμε σε κύβους, αλατοπιπερώνουμε και της βάζουμε λίγο ελαιόλαδο.
Την τοποθετούμε σε ένα ταψάκι και την ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει αρκετά.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να σωταριστούν μέχρι να μαλακώσουν και να γυαλίσουν.
Προσθέτουμε τα καρότα και τις πατάτες, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε από πάνω τόσο ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστούν.
Όταν γίνει η κολοκύθα τη βγάζουμε από το φούρνο, την πατάμε με ένα πιρούνι να λιώσει και τη ρίχνουμε μέσα στη σούπα.
Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 15 λεπτά.
Με προσοχή αφαιρούμε τα λαχανικά και τα λιώνουμε στο μπλέντερ.
Αν η κατσαρόλα έχει πολύ ζωμό δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε μέχρι να ελαττωθεί αρκετά ο ζωμός.
Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τα λιωμένα λαχανικά, ανακατεύουμε και βάζουμε το τζίντζερ, αλάτι και πιπέρι.
Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα βράζουμε μέχρι να πάρουμε ένα πηχτό, βελούδινο και κρεμώδες αποτέλεσμα.
Σερβίρουμε σε πιάτα και βάζουμε μέσα κρουτόν και χυμό λεμονιού.
Αν θέλετε για πιο κρεμώδες αποτέλεσμα βάλτε και 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος σε κάθε πιάτο.
ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΧΕΙΜΩΝΑ!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχολιανά σας