Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Μπαρμπούνια

Υλικά: μια τηγανιά μπαρμπούνια

1 κιλό ώριμες ντομάτες

βούτυρο φρέσκο, αλάτι πιπέρι

Καθαρίζουμε τα μπαρμπούνια από λέπια κι εντόσθια. Στα φρέσκα οι μερακλήδες γνωρίζουν ότι κρατάμε το συκώτι. Πλένουμε ντομάτες όσες χρειάζονται για να γεμίσει το τηγάνι μας σε ένα αρκετα παχύ στρώμα ψιλοκομμένες κι όχι μπλενταρισμένες αλατίζουμε τα μπαρμπούνια** και τη σάλτσα μας. Αφήνουμε στη φωτιά να τραβηχτούν αρκετά τα υγρά, προσθέτουμε τα μπαρμπούνια να αχνιστούν για ένα πεντάλεπτο από τη μια πλευρά. Τα γυρίζουμε στη συνέχεια από την άλλη, αφήνουμε κι εδώ για ένα πεντάλεπτο, ενώ στο τρίλεπτο ακουμπάμε πάνω τους από μια λεπτή φέτα φρέσκο βούτυρο και σερβίρουμε, αφού λίγο ανακατέψουμε τη σάλτσα να μελώσει. Κουκκίζουμε μαϊντανό και πιπερώνουμε στο σερβίρισμα.

Καλή όρεξη!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχολιανά σας