Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

ΦΕΤΑ ΜΥΡΩΔΑΤΗ, ΣΕ ΛΑΔΙ


Είναι ωραίος μεζές για ουζάκι ή τσίπουρο. Το λάδι που μένει στο βάζο όσο αδειάζει, μη το πετάξετε χρησιμοποιήστε το στις σαλάτες σας.

Yλικά

500 γρ. φέτα ή μοτσαρέλα
4-5 κόκκους μαυροπίπερο
4-5 κόκκους πράσινο πιπέρι
4-5 κόκκους ροζ πιπέρι
2 φύλλα δάφνης
2 κλαράκια θυμάρι ή δεντρολίβανο
2-3 κόκκινες καυτερές πιπεριές
500 γρ. ελαιόλαδο
Μερικές ελιές
Λιαστές ντοματούλες




Διαδικασία

Κόβουμε το τυρί σε κύβους και το βάζουμε σε ένα βάζο με πλατύ στόμιο ώστε να μπορούμε να φτιάξουμε στρώσεις. Τοποθετούμε εναλλάξ με το τυρί, τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά πάντα σε στρώσεις. Στα κενά που σχηματίζονται ρίχνουμε τις ελιές και τη λιαστή ντομάτα. Καλύπτουμε με το ελαιόλαδο. Βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε για 3 έως 5 μέρες μέχρι να ανακατευτούν τα αρώματα και να δέσει η γεύση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχολιανά σας