Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

ΚΡΑΣΙΑ

Πολλές φορές τολμάμε να προτείνουμε και ταιριαστά κρασιά με τα φαγητά μας. Το τολμάμε γιατί και γούστο έχουμε και γνώστες των γεύσεων και των κανόνων είμαστε. Η γνώση των κανόνων μας δίνει το δικαίωμα να πούμε το εξής: Εν ολίγοις δεν ισχύουν ! Οποιος νομίζει οτι με βαρύγδουπες θέσεις του τύπου " το κόκκινο κρέας πάει με κόκκινο κρασί, άσπρο κρέας άσπρο κρασί" είναι λάθος.Το τι κρασί πάει με το φαγητό σου είναι θέμα γεύσης αλλά και γούστου.
Τα κρασιά δεν είναι μόνο κόκκινα, ροζέ ή λευκά, ξηρά ή ημίγλυκα ή γλυκά, Βουργουνδίας ή Νάσουσας. Οι πιο ουσιαστικές προσεγγίσεις ενός κρασιού θυμίζουν λογοτεχνικές περιγραφές χαρακτήρων. Ενα κρασίμπορεί να είναι ειρωνικό, συνεσταλμένο, επιθετικό, γεμάτο, έχει ή δεν έχει χαρακτήρα κλπ. Περι ορέξεως...λοιπόν ,
κρασί τελικά διαλέγετε εσείς!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχολιανά σας