Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

ΛΙΒΑΝΕΖΙΚΗ ΤΑΜΠΟΥΛΕ



... Λιβανέζικη παραδοσιακή συνταγή,που αποτελεί μία εξαιρετική ιδέα όχι μόνο για σαλάτα,αλλά και για συνοδευτικό σε πιάτα με κρέας και πουλερικά.
Ακόμη και μόνη της όμως,είναι ένα πλήρες γεύμα,αφού τα υλικά που περιέχονται,περιλαμβάνονται όλα στις λίστες της υγιεινής διατροφής...


ΥΛΙΚΑ

- 4 ντομάτες
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 λεμόνια
- 1 κούπα πλιγούρι
- 1 κούπα ψιλικομμένος μαιντανός
- 1/2 κούπα ψιλοκομμένος δυόσμος
- 1/2 κούπα λάδι
- αλάτι,πιπέρι,μπαχάρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεπλένουμε το πλιγούρι αρκετές φορές και στη συνέχεια το βυθίζουμε σε κρύο νερό για περίπου είκοσι λεπτά...
Το στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και το στεγνώνουμε καλά με απορροφητικό χαρτί...

Βάζουμε σε μπωλ το πλιγούρι,τις ντομάτες κομμένες σε κύβους,τον μαιντανό,τον δυόσμο, το μπαχάρι και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα...

Χτυπάμε καλά το λάδι με το χυμό των λεμονιών και το αλατοπίπερο και περιχύνουμε τη σάλάτα....
Εάν δοκιμάζοντάς το,το βρούμε κάπως στεγνό,προσθέτουμε και άλλο λεμόνι...

Καλύπτουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες ή όλη τη νύχτα αν το θέλουμε για την επομένη, ανακατεύοντας περιστασιακά...

Σερβίρουμε κάνοντας σέσουλα  με φύλλα λάχανου ή μαρούλιού.


Καλή σας όρεξη.. Very Happy

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχολιανά σας