Η σαρδέλίτσα είναι αγαπημένο ψάρι .. έχει και πολλά ωμέγα λιπαρά .. βοηθάει στην προσπαθεια μας να ρίξουμε τα επίπεδα της χοληστερίνης ...
τρώγεται με το κόκκαλο ( ναι μη γελάτε) δεν θα πνιγείτε! Τα κοκκαλάκια είναι αυτά που περιέχουν τις μεγάλες ποσότητες ασβεστίου!
Υλικά
1 κιλό σαρδέλες
1 κουταλάκι αλάτι
2 λεμόνια
1 κρεμμύδι
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
Μαϊντανό για γαρνίρισμα
2 κουταλάκια ρίγανη
Εκτέλεση
· Καθαρίζετε τις σαρδέλες και κόβετε τα κεφάλια τους τις πλένετε και τις αλατίζετε
· Λαδώνετε ένα πυρέξ και στρώνετε τις σαρδέλες περιμετρικά με το κεφάλι τους προς τα τριχώματα του σκεύους στο κέντρο βάζετε το κρεμμύδι καθαρισμένο.
· Ραντίζετε με το ελαιόλαδο και ψήνετε στους 200 για 20 λεπτά .
· Αναμιγνύετε το χυμό των λεμονιών με τι ρίγανη και περιχύνετε τις σαρδέλες τις αφήνετε για λίγο ακόμη στο φούρνο και τις σερβίρετε , πασπαλίζετε με το μαϊντανό!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχολιανά σας