Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

ΓΑΥΡΑΚΙ














Υλικά για 4 άτομα

3/4 γαύρος
ένα ματσάκι μαϊντανό
ένα άνιθο
ένα κρεμυδάκια
λαδάκι και 4 σκελίδες σκόρδο
250γρ φέτα και δυο ντομάτες
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη



















Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά σε μια λεκανίτσα, εκτος απο το γαύρο και το λάδι, και τα ανακατευουμε. Το τυράκι το τρίβουμε με τα χέρια και το ανακατευουμε με τα υπόλοιπα.

Κόβουμε το κεφάλι του γαύρου και πιέζοντας τον στην κοιλιά και στη ράχη ανοίγει στα δυο οποτε είναι εύκολο να του βγάλουμε το κόκκαλο.

Στρώνουμε στο πυρέξ μια στρώση γαυρο αφού βάλουμε το λάδι και μετά τοποθετούμε την γέμιση σε όλο το πυρέξ ισόποσα και βάζουμε τον υπόλοιπο γαυρο απο πάνω.

Το ψήνουμε στο φούρνο στους 200βαθμούς για τρία τέταρτα.

Νεράκι πολύ λίγο γιατί θα βγάλουν τα χορταρικά

Καλή ΣΑς όρεξη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχολιανά σας