Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

ΤΥΡΟΚΑΥΤΕΡΗ


ΥΛΙΚΑ

- 2 μεγαλες κοκκινες πιπεριες Φλωρινης
- 1/4 κιλου φετα μαλακη και γλυκια
-1/4 κιλου ανθοτυρο
-1/4 κουπας λαδι
-1/4 κουταλιας σουπας μπουκοβο
-1 κουταλια σουπας ξιδι
-λιγο λαδι για το τηγανι





ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τηγανιζουμε ελαφρα τις πιπεριες με το μπουκοβο,μεχρι να μαραθουν (..αλλοι τις ξεφλουδιζουν,εγω οχι..) και τις βαζουμε στο multi με λιγο τυρι χτυπωντας μεχρι να λιωσουν καλα.
Προσθετουμε λιγο-λιγο τα υπολοιπα τυρια,το λαδι σιγα σιγα,το ξιδι και χτυπαμε μεχρι να γινει λειο το μιγμα.
Αν δουμε οτι ειναι λιγο σφιχτο,ριχνουμε μεσα 2-3 κουταλιες γαλα ή κρεμα γαλακτος και δουλευουμε μεχρι να μαλακωσει.
Αν θελουμε πιο ηπια γευση ή μας βγει περισσοτερο καυτερο απ'οτι θελουμε,προσθετουμε λιγο γιαουρτι.

Μπορουμε αν θελουμε να φτιαξουμε την τυροκαυτερη και με πρασινες πιπεριες,μακριες (οχι
καυτερες γιατι εχουμε το μπουκοβο και θα δουμε αστρακια) ή και με τα δυο ειδη,σερβιροντας σε διαφορετικες πιατελες για πιο εντυπωσιακο αποτελεσμα και ποικιλια χρωματων.

Προσφερεται με κρακερς ή με τις μικρες κριθινες μπουκιτσες...

Καλη  σας ορεξη...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχολιανά σας