Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

ΚΑΒΟΥΡΟΚΕΦΤΕΔΕΣ


Υλικά

2 κονσέρβες ψίχα καβουριού
3 κ.σ. μαγιονέζα
1 κ.γλ. μουστάρδα
2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνιθο
1 κ.σ. λάδι
1 αυγό
1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
½ φλιτζ. Τριμμένο ψωμι (ψίχουλα)
Χυμό ½ λεμονιού
Φρυγανιά τριμμένη για πανάρισμα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας σε ένα μπωλ να ομογενοποιηθούν. Πλάθουμε σε μπαλάκια και πανάρουμε στη φρυγανιά. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε με ελαφριά σάλτσα σκόρδου.

Σάλτσα σκόρδου

1 σκελίδα σκόρδου
½ φλιτζ. Ηλιέλαιο
3 κ.σ. μαγιονέζα
½ λεμόνι
Αλατοπίπερο

Λειώνουμε το σκόρδο και το προσθέτουμε στη μαγιονέζα. Ρίχνουμε σιγά σιγά το λάδι ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το αλατοπίπερο.

Μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για δύο εβδομάδες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχολιανά σας