Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2009

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ


Υλικά

1 χοιρινό μπούτι περίπου 3 κιλά
1/4 μπέικον σε μακρόστενες φέτες
5-6 φύλλα φασκόμηλο
3 ποτήρια κόκκινο κρασί
Αλάτι
Πιπέρι



Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε το κρέας μας καλά. Με ένα μαχαίρι ανοίγουμε σχισμές και βάζουμε τα φύλλα από το φασκόμηλομέσα. Τυλίγουμε το κρέας με το μπέικον και το τοποθετούμε σε διπλή λαδόκολλα. Δένουμε σφιχτά με σπάγκο.



Βάζουμε το κρέας σε ένα ταψί και προσθέτουμε το κρασί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 2,5 ώρες περίπου. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, αφαιρούμε τις λαδόκολλες και ρίχνουμε μέσα μικρές πατατούλες (κατά προτίμηση ολόκληρες). Τις αλατίζουμε και προσθέτουμε 1 κ.σ. βούτυρο φυτικό.



Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη μια ώρα περίπου στους 180°C προσθέτοντας λίγο νερό αν χρειάζεται.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχολιανά σας